Nieuwtjes en weetjes

Vanaf maart 2014 zijn we voor actuele berichtgeving overgegaan naar facebook.

U vindt de pagina hier


2014

Maart
Zand
9 maart

Het zand, benodigd voor de bouw en het maken van de stenen, begint op te raken. Normaal komt het uit de rivier maar dat is nu niet mogelijk. Men gaat, net zoals vorig jaar, het zand weer halen bij een lokale boer.

Dit is het zand wat er nog is,  het ligt vlak bij de plek waar men nu aan het graven is.
Februari
Deuren kliniek
27 februari

De deuren van de kliniek zijn besteld. Niet waar we het in Nederland zouden doen maar bij een lokale timmerman. DIt ziet er echt anders uit dan wij gewend zijn.
Kenneth Kaundu
24 februari

De eerste president van Zambia, Kenneth Kaunda, iemand die Zambia gebracht heeft waar het nu staat is opgenomen in het ziekenhuis. Hij is een groot icoon voor iedere Zambiaan. De ernst van de situatie is niet bekend maar men heeft het over oververmoeidheid. Hij is 89 jaar oud
Januari
Poppetjes etc
3 januari

Het eerste wat met de post binnen kwam was een doos met poppetjes en mutsjes. We willen onze breisters en haaksters van harte bedanken.

 

2013

December
 
Mutsjes, hoedjes en zeepjes
17 december


Onlangs zijn er een aantal dozen verstuurd naar Zambia met onder andere de gebreide mutsjes en knuffels van onze trouwe breisters plus de zeepjes die we via Mark (soap & samples) hebben mogen ontvangen. We verwachten dat de dozen medio januari zullen arriveren. Zodra we foto’s hebben dan komen deze uiteraard z.s.m. op de site.

November
Stichting Mebi Hoenderloo
9 november

Na enkele malen overleg met de Stichting Mebi uit Hoenderloo hebben zij besloten ons project 1e hulppost/kliniekje te ondersteunen met een mooi bedrag. 
Wij willen Ben en Mia van de Stichting Mebi dan ook heel hartelijk danken namens alle kinderen en mensen die deze 1e hulppost/kliniek gaan gebruiken.

Met deze donatie zijn we weer een stapje dichterbij gekomen met het in gebruik nemen van de 1e hulppost/kliniek, we zijn er nog niet…..een belangrijk onderdeel is een waterpomp….
We zijn nog op zoek naar sponsoring hiervoor. De verwachtte kosten zullen in de buurt van 5000 euro liggen, een bedrag dat voor onze stichting zonder hulp niet haalbaar is om bijeen te brengen.
 
Stichting Thuisfront Braem
7 november


Wij zijn heel plezierig verrast met een mooie donatie van de Stichting Thuisfront Braem uit Boekelo. Wij zullen dit bedrag goed besteden aan de projecten. 

Heel heel hartelijk dank.
 
Ambassadeur
5 november

Tjalf Sparnaay, een bekend kunstenaar gaat onze ambassadeur worden..! Hier zijn we erg blij mee. Meer informatie volgt.
Oktober
Mutsjes en poppetjes
20 oktober

Weer een doos mutsjes en ander leuk haakwerk voor de kindjes en baby's in het ziekenhuis in Monze. Onze grote dank hiervoor.
September
Boeken
12 september

Van Mambulu hebben we aantal dozen met boeken gekregen. Onze dank namens de kinderen die nu wat anders kunnen lezen dan schoolboeken. Rob van Mambulu, hartelijk bedankt voor je inzet.
Augustus
SPAR
21 augustus

Zoals u op de voorpagina al hebt kunnen zien, heeft de SPAR samen met de school de Vlinderboom, ons een donatie voor de schooltuin gegeven. Hiermee wil de stichting een schooltuin inrichten waarmee men de eigen schoolkeuken van groentes kan voorzien.
Verder kan er op deze manier geld verdiend worden om het schoolbudget iets te verhogen want de overheid heeft weinig geld. Alleen de salarissen van de leraren worden door de overheid betaald. Andere zaken, zoals onderhoud aan gebouwen, dient de community zelf te betalen.
Juli
Kwacha
31 juli

De nieuwe kwacha is definitief. Het oude geld kan niet meer gebruikt worden. Op het platteland maken de mensen zich nog niet zo druk. Het oude geld blijft nog in omloop..maar in de meer ontwikkelde gedeeltes kan er niets meer voor aangeschaft worden.
Mei
Voorzitter
23 mei

De voorzitter is in Zambia om de projecten te bezoeken. Hij zal ondermeer ook het ziekenhuis bezoeken waar de mutsjes zijn heengegaan. Zodra er foto's zijn, komen deze online.
April
Regens
17 april

De regens, die heftig begonnen, zijn te vroeg gestopt. Overal staat mais, het basisvoedsel te verpieteren. Dit jaar zal er door de overheid opnieuw een voedselprogramma moeten komen om de mensen in diverse regio's van Zambia door het seizoen heen te helpen.
Februari
Knuffels
20 februari

Mieke van www.knuffelactie.blogspot.nl heeft op haar site een berichtje gezet met een link naar onze stichting. De mensen die voor haar (gaan) breien kunnen zo onze kinderen ook aan knuffels en babymutsjes helpen. Wij zijn hier erg dankbaar voor. Dus geef het door aan iedereen die kan breien, en breng haar site onder de aandacht. Hoe meer knuffels en babymutsjes naar Zambia gestuurd kunnen worden hoe beter.
Januari
Regens
12 januari

Door heftige regens is het gegraven gedeelte voor een stuk dichtgespoeld.Er is nu besloten om te wachten met het verder graven totdat de regens afnemen. Dubbel werk schiet niemand wat mee op.
December
Diefstal
2 december

We hebben net gehoord dat er is ingebroken in onze school!. Ze hebben geprobeerd de spullen voor de bouw te stelen maar gelukkig is dat niet gelukt. Wat ze wel hebben meegenomen zijn alle schoolboeken.

We hopen dat de daders worden gepakt en proberen intussen een oplossing te vinden voor de vermiste schoolboeken.
November
Healthpost
29 november

De binnenkant van de 'kliniek' is aangesmeerd. Nu alleen de vloer nog. De ramen zijn tussendoor ook opgemeten. In Nederland zijn het standaard maten maar in Zambia heeft elk raampje zijn eigen afmetingen.
September
Tekening leslokalen/bilbiotheek
21 september

Ook 3-D is de tekening globaal af. Dit puur om een idee te krijgen van hoe het er uit zou komen te zien.

Augustus
SPAR/Quirima
22 augustus

Om kosten te besparen is er voor gekozen om zelf het zand te op te halen. Hiervoor kunnen we gebruik maken van een tractor. De eerste fotos van het halen van 50 ton zand staan op de website.
SPAR/Quirima
17 augustus

De tekening is er. Zo goed als alle lichten staan op groen.
Juli
Assistent
25 juli

Vanwege de grootte van de projecten en ook vanwege de hoeveelheid is besloten om lokaal een assistent in te huren om de projecten tot een succes te maken.
Onze voorkeur is gevallen op Chama Kapungwe. Hij heeft Sociaal werk gestudeerd en was klaar met zijn studie begin van dit jaar. Daar hij uit de regio komt is hij bij uitstek geschikt om ons te helpen bij de uitvoering.

Rustig geweest
 05 juli

Het is even rustig geweest hier bij de nieuwtjes. Dit gaan we weer oppakken. De oorzaak was dat de webmaster een tijd in Zambia heeft gezeten en van daar weer allerlei nieuwtjes en foto's heeft. Deze zullen de komende tijd weer op de website komen.
Maart
Jaarverslag
29 maart

Het jaarverslag is bijna af. We hebben gewacht op de cijfers van de accountant zodat we het jaarverslag samen met de nieuwsbrief kunnen publiceren.

Als alles meezit staat het jaarverslag volgende maand online.
Regenseizoen
27 maart


Op dit moment is het regenseizoen in volle gang in Zambia. Het regenseizoen loopt van ongeveer november tot april/mei. Dit jaar lijkt het dat ondanks dat het regenseizoen wat later begon, er toch wel regelmatig regen valt. Of het voldoende is voor alle gewassen die nu op het land staan is nu nog niet te zeggen. Het regenseizoen heeft voor ons ook een beperking, we kunnen in deze periode niet bouwen. We hebben de bouw van de keuken/kantine ‘op hold’ gezet, maar willen zsm weer verder gaan. Ook de andere projecten, de bouw van de bibliotheek en de klaslokalen zullen vanaf mei van start gaan.
Verrassing
14 maart

Van de penningmeester hoorden we dat United Coffee, de organisatie die de koffie levert aan de SPAR voor de duurzame koffie, ons een donatie van meer dan € 200 heeft geschonken.

Hartelijk bedankt van deze kant.

Februari

Cheque
15 februari


De Spar heeft besloten om een bedrag voor te financieren voor ons van de verwachtte verkoop van 100% duurzame koffie in 2012

Hierbij hebben ze ons een cheque overhandigd op de beurs die op 15 februari werd gehouden.  
Koffie
15 februari

O
p woensdag 15 februari organiseerde de Spar voor hun eigen franchisenemers een speciale beurs in Houten. Ook wij mochten aanwezig zijn en wel in de stand van United Coffee. Dit bedrijf is de leverancier van 100% duurzame koffie die in de Spar winkels verkocht wordt. Van elke verkochte kilo van deze koffie, doneert de Spar 0.05ct aan onze stichting. Wij zijn hiermee in staat om dit jaar twee klaslokalen te bouwen bij de Kaumuzya basisschool waar ‘onze’ kinderen opzitten.  Een geweldig initiatief van de Spar waarvoor wij hen dan ook zeer dankbaar voor zijn. Dus koop zoveel mogelijk 100% duurzame koffie bij de Spar, hiermee steunt u onze stichting.

Januari

Kwacha
 30 januari

De nieuwe president van Zambia dhr Sata voert allerlei veranderingen door. Nu is een van zijn speerpunten het veranderen van de valuta. Op dit moment werkt men in Zambia met biljetten van o.a. 10.000 20.000 en 50.000 kwacha. Je krijgt een heel pak papier uit de geldautomaat of als je ergens iets wil ver/kopen. In 2012 zal Zambia biljetten krijgen van 1 Kwacha, 5, 10 , 20 en 50. 
De kinderen en het bestuur willen iedereen een gezond, gelukkig en voorspoedig 2012 toewensen.

 

Verder willen we iedereen die ons ondersteund heeft het laatste jaar van harte bedanken voor het vertrouwen in ons gesteld.

 

2011

Verrassing
 31 december


Op 28-12 hebben we een mooi bedrag ontvangen van de fam Kaptein. Deze hebben een zoontje gekregen en hebben de mensen gevraagd te doneren aan onze stichting ipv kraamcadeautjes.

We willen ze dan ook opnieuw van harte bedanken.

November

SPAR
14 november

Het hoofdkantoor van de SPAR heeft aangegeven een aantal van onze projecten te 'adopteren'. Hier zit een heel verhaal achter welke u binnenkort op de website zult vinden. We krijgen binnenkort te horen welke projecten ze gaan adopteren en hoe ze dit willen doen. Dit is allemaal erg spannend voor ons....We houden u zeker op de hoogte

... wordt vervolgd dus

Oktober

Bibliotheek
15 oktober

Van de stichting Quirima kregen we goed nieuws. Ze gaan de bouw van de bibliotheek sponsoren. We zijn hun hier erg dankbaar voor. Ook de school heeft hun dankbaarheid uitgesproken tegenover de voorzitter die momenteel in Zambia verblijft.

September

Bibak
2 september

Vandaag veel verschillende spullen gehad van  Bibak, de kledingzaak uit Hilversum.
Dit was niet de eerste keer, zie bericht van 12 mei j.l. en 20 juli 2010.  Dit keer waren er naast een aantal kledingstukken ook 2 tassen vol met allerlei knuffels maar onder andere ook speelgoed en 2 voetballen. We weten zeker dat de kinderen daar heel erg blij mee zullen zijn. Wederom Bibak bedankt
!

Augustus

Container
29 augustus

De stichting ProjectsNow heeft het voor elkaar gekregen om gratis een container naar Zambia te versturen. We mogen daar ook spullen in doen en op dit moment is de container verzegeld en gereed voor vertrek.

Juli

Jaarverslag 2010
 30 juli

Het jaarverslag van 2010 staat online. We gaan dit niet meer als papieren versie publiceren vanwege de kosten die hiermee gepaard gaan. Ik wens een ieder veel plezier met het lezen.

Terug van vakantie
14 juli

 

Zoals jullie waarschijnlijk gezien hebben, zijn er geen artikelen voor Juni. Dit komt omdat de webmaster zelf ruim een maand heeft doorgebracht in Zambia. Daar is hij ondermeer bezig geweest met de diverse projecten.

Alle informatie hierover kunt u de komende tijd terug vinden op de website.

 

Mei

Bibak
12 Mei

Vandaag hebben we wederom een mooie donatie gehad van Bibak, de kledingzaak uit Hilversum. (zie ook het bericht en foto van 20 juli 2010) We zijn er erg blij mee.
Dit keer zat er naast wat kleding ook een tas met schoenen bij, iets wat de kinderen erg goed kunnen gebruiken. Hartelijk dank !

April

Nederlandse ambassade
8 April

De Nederlandse overheid heeft besloten om de ambassade in Zambia te sluiten op termijn. Dit is voor alle Nederlandse organisaties en bedrijven in Zambia een grote klap. De overheidssteun vanuit Nederland voor ons en anderen wordt hierdoor bemoeilijkt. We hopen dat men in Den Haag zich nog bedenkt maar we vrezen het ergste.

 

Maart

Maïskolven en winkel
14 Maart

De bouw van de plaats waar mensen hun maïs kunnen malen en de winkel schiet op. Hierdoor hoeven mensen geen 30 kilometer meer te reizen voor hun belangrijkste zaken zoals het malen van de verbouwde maïs en de basis behoeften die nodig zijn.

We hopen het snel af te ronden. De grootste vertraging zit in het aansluiten van de elektriciteit. Dit moet de Zambiaanse elektriciteitsmaatschappij doen en dat gaat niet zo snel jammer genoeg.

 

Regens
9 Maart

We waren al bang dat het weer een slechtjaar zou worden. Een periode van twee droge weken is niet goed voor de maïs en voor de andere gewassen die de mensen verbouwen om geld te verdienen.

Gelukkig halverwege de derde week brak de regen weer los. Je heb dan wel een paraplu nodig om bij het toilet te komen maar de gewassen blijven in ieder geval groeien en dat is het belangrijkste.

Februari

Na controle van de belastingdienst is door hun besloten om de aan onze stichting toegekende ANBI status te verlengen.

Januari

Sokken
20 januari

Opnieuw heeft de marktkoopman uit Hilversum ons blij gemaakt met een groot aantal sokken. Dit net zo als hij vorig jaar al eens gedaan heeft.

We zijn er erg blij mee. Hierdoor hoeven de kinderen niet meer met blote voeten in hun schoenen. We gaan ze zo snel mogelijk versturen.

 De kinderen en het bestuur willen iedereen een gezond, gelukkig en voorspoedig 2011 toewensen.

2010

December

Op de valreep
27 december

Ondanks dat er helaas een aantal vaste donateurs zijn afgehaakt, hebben we aan het eind van het jaar nog 2 prachtige donaties ontvangen van dhr. K uit Rotterdam en fam V D uit Nieuw Vennep en Amsterdam.

We willen hun, samen met alle andere gulle gevers van zowel de vaste als de incidentele donaties, vanaf hier van harte bedanken voor het vertrouwen wat ze ons geschonken hebben.
 

1procentclub (vervolg)
16 december

Vandaag de 16de december is ons project dankzij de actie van de 1procentclub helemaal gefinancierd. We willen de organisatoren van harte bedanken.. Toffe actie.

1procentclub (vervolg)
10 december

De actie is afgelopen maar toch heeft die 24-uur een schitterend bedrag bij elkaar gebracht en..we zijn er nog niet..:) De nasleep van de actie zien we volgende week.

1procentclub
9 december

Vandaag is de grote dag van de 24-uursactie van de 1procentclub.

Ons project is ook uitgekozen om in de spotlight te komen. Het ziet er veelbelovend uit en we hebben er alle vertrouwen in dat het helemaal gaat lukken.

November

Maalderij
2 november

Onlangs zijn we gestart met het bouwen van een ruimte voor een maïsmalerij. Nu dat de school sinds 1 jaar is aangesloten op het elektriciteitsnet is de vraag gekomen of we een maïsmolen konden plaatsen. De molen die op dit moment gebruikt wordt staat op vele kilometers afstand en is slechts enkele dagen per week open. Maïs is het hoofdvoedsel voor Zambiaanse, de grove maïskorrels moeten gemalen worden zodat het verwerkt kan worden als Nshima, het dagelijkse voedsel.
Maar ook met de vraag om een maïskolven bij de school kwam er een 2e vraag binnen, of het niet mogelijk zou zijn om een klein winkeltje te openen, waar bv zeep,tandpasta,zout,suiker,cooking oil, lucifers enz gekocht zou kunnen worden, kortom de dagelijkse dingen. Op dit moment moet men voor boodschappen zo’n 25 km verderop naar Monze, of bij een klein ‘winkeltje’ op kilometers afstand. (met een zeer beperkt aanbod)
De school staat in een gebied van zo’n 30 grotere farms, daaromheen wonen dan ook weer mensen die een winkel op prijs zouden stellen.
Kortom: een ruimte voor een maïskolven en een winkeltje zijn nu in de maak, het gebouw is af tot dakhoogte. We verwachten dat het dak er binnenkort op geplaatst kan worden. Dit het liefst binnen 1 maand voordat de regens van start gaan.
We houden u op de hoogte van de bouw en vorderingen. 

Het geld hiervoor komt uit particuliere bronnen daar de stichting niet bedoeld is om dit soort projecten te bekostigen.

Oktober

Kleding
12 oktober

Beetje met vertraging, maar alle gedoneerde kleding en sokken zijn aangekomen en uitgedeeld. De kinderen waren verheugd bij het zien van nieuwe kleding, dit is echt iets speciaals voor ze, immers ze krijgen zelden nieuwe kleding. Aan de donateurs hiervan dan ook nogmaals hartelijk dank !!

September

Dokterspost
26 september

De dokterspost is gebruikt. Zusters uit het naburige stadje Monze hebben mensen behandeld voor ziektes zoals malaria en ook voor verwondingen. Dit is een grote stap voorwaarts voor de mensen in de regio en ook toont het nut aan van de dokterspost die we gebouwd hebben.

Augustus

Jaarverslag
31 Augustus

Het jaarverslag is af. Heeft erg lang geduurd vanwege ziekte van degene die het voor ons in elkaar zet. Het jaarverslag is te bekijken via deze link.

Juli

Kleding
20 juli

Vandaag hebben we een donatie ontvangen van Bibak Jeans uit Hilversum. Ongeveer 25 stuks kleding voor de kinderen. Er zit van alles bij, shirtjes, broekjes enz.
We willen hierbij dan ook Bibak van harte bedanken !

T-shirts op de post
25 juni

De dozen zijn verstuurd met daarin het grootste deel van de shirtjes die we van Spreadshirt uit Utrecht hebben gekregen. We hopen dat het niet lang zal duren voordat het aankomt in Zambia, volgens het postkantoor tussen de 10 en 15 werkdagen

T-shirt
21 juni

Opnieuw heeft de firma Spreadshirts ons verblijdt met een vijftigtal t-shirts voor onze kinderen. We willen ze van deze plek hartelijk bedank.

Mei

Jaarverslag
21 mei

Eindelijk, het jaarverslag ligt voor de afronding bij onze accountant. We hopen het echt voor het eind van de maand er nog op te kunnen zetten....

   

April

Dakplaten
25 April

Op dit moment zitten de platen op de kliniek en gaat men de boel aansmeren. Dit is nodig om de meubels die ons aangeboden zijn door de Lions Club uit Mazabuka te kunnen opslaan.

We hopen zo snel mogelijk met foto's te kunnen komen.

 

  Lions club
12 April

De Lions club uit Mazabuka heeft aangeboden om het meubilair voor de kliniek te leveren. Wat voor meubilair we naderhand dan nog bij moeten kopen is nog niet bekend maar we hopen dat de meeste meubels door hun geleverd gaan worden.

Maart

Dakplaten
29 Maart

Het heeft lang geduurd maar eindelijk zijn de dakplaten voor de kliniek binnen. We wilden niet de standaard golfplaten omdat deze niet stevig genoeg zijn voor het grote gebouw.

De voorraad bij de winkels in Monze, het stadje vlak bij, was te klein om het hele gebouw te bedekken. We hebben ze daarom moeten bestellen, bovendien moesten ze speciaal op maat gemaakt worden.

 

 

Bun Socks
3 Maart

Opnieuw hebben we een mooie en praktische donatie ontvangen voor de weeskinderen in Zambia. Sokken en wel vuurrode sokken dit keer. Veel van 'onze'  kinderen komen zonder schoenen naar school en zitten dan in het lokaal met blote voeten op de koude betonnen vloer. Deze sokken zullen ze zeker op prijs stellen. We gaan deze sokken zo snel mogelijk naar Zambia sturen.

Deze marktkoopman die zo aardig is om ons opnieuw te helpen staat op de woensdagen op de Hilversumse markt (zodra je vanuit de Groest de markt oploopt zie je als 1e kraam de kraam van "Bun Socks"). Ga er eens langs
en zeg dat je het top vindt dat hij meerdere keren sokken voor de weeskinderen in Zambia heeft geschonken, of koop zelf eens een paar van de supersterke sokken. Verder staat hij op vrijdag op de markt in Utrecht en zaterdag de stoffenmarkt in Utrecht.

 

Januari

Veiling voor het goede doel (vervolg)

 15 Januari

 

De veiling voor het 'goede doel'zoals eerder vermeldt op 21 december heeft het schitterende bedrag van 869 opgebracht. We willen alle kopers bedanken.

 

 
Goede start

 3 Januari

 

Op de valreep van het oude en nieuwe jaar mochten we van dhr K. uit Rotterdam een zeer gulle gift van 500 ontvangen. Vanaf hier onze hartelijke dank. Het jaar had niet beter kunnen beginnen.

  Schoolkeuken

 9 Januari

 

De presentatie aan ProjectsNow in november heeft de stichting geen windeieren gelegd. We hebben berekend dat voor de bouw van de schoolkeuken inclusief de inrichting een bedrag van 5150 nodig is. Dankzij de presentatie en natuurlijk dankzij ProjectsNow, die dit bedrag gaan doneren, kunnen we het dit jaar realiseren. Onze volgende uitdaging is te organiseren dat het eten er ook daadwerkelijk komt.

 

De allerbeste wensen voor 2010

Namens het bestuur willen we met name alle donateurs maar ook alle bezoekers van onze site het allerbeste wensen voor 2010. We hopen dat 2010 alle goede mag brengen voor u maar ook voor voor 'onze' kinderen.

 

2009

December

Veiling voor het goede doel

 21 December

 

Op de Bloemenveiling Floraholland in Aalsmeer is de tweede week van Januari 2010 een Winterbeurs, de 'Floraholland Winter Fair'.

Aan het eind van deze beurs wordt een aantal producten die uitgestald zijn geweest, geveild voor het goede doel. Dit jaar is de keus van de organisatie gevallen op onze stichting.

 

We zijn hier natuurlijk erg blij mee en hopen dat het een groot succes mag worden.

 

 

November

Presentatie

 22 November

 

Vandaag hebben we een presentatie gegeven aan ProjectsNow. Het doel van deze presentatie was om fondsen te werven voor het bouwen van een schoolkeuken. Deze schoolkeuken zal dan gebruikt gaan worden voor het organiseren van een schoollunch voor de kinderen van de school. Ook zal de keuken gebruikt gaan worden voor het maken van maaltijden voor de mensen die werkzaam zijn of opgenomen zijn in de kliniek. We hopen dat het goed uitpakt.

.

 

Oktober

Nieuwsbrief

 25 Oktober

 

De nieuwsbrief is eindelijk af. We wisten niet of we hem direct zouden maken of wachten op meer foto's. Dus hebben we uiteindelijk eventjes gewacht op meer foto's maar niet tot de kliniek af is. De nieuwsbrief is hier te vinden.

  Regen

 29 Oktober

 

Het is nog vroeg voor het regenseizoen maar tussendoor zijn toch de eerste druppels al gevallen. Het heeft tot nu toe nog niet doorgezet. Op het moment is het nog erg warm. De verwachting is wel dat het niet lang meer zal duren voor het regenseizoen aanbreekt.

 

September

Voortgang

25 September

 

De bouw gaat verder. Momenteel zijn ze bezig met het dak. Dit kost iets meer tijd omdat er niet veel mensen zijn die dit kunnen.

Er zijn altijd genoeg mensen maar als niemand de kennis heeft, dan is het aantal even niet belangrijk. Hoe dan ook de bouw gaat voorspoedig, jammer genoeg zijn we er zelf niet bij.

   

Augustus

Terug van de reis

25 Augustus

 

De foto's die gemaakt zijn gedurende de aanzet en de bouw zijn klaar. Een gedeelte is gepubliceerd op de website. U kunt ze vinden door op de foto hiernaast te klikken.

 

 

Juli

Kliniek.

2 Juli

 

De secretaris is afgereisd naar Zambia om een begin te maken met de bouw van de kliniek. Het zal enige voeten in aarde hebben want we hebben al vernomen dat de overheid aan het vertragen is.

 

   

Mei

Jaarverslag.

17 Mei

 

 Het jaarverslag is af. We zitten nu te wachten op het officiële gedeelte van de accountant zodat we deze kunnen toevoegen. Daarna gaan we het verslag online zetten.

 

   

April

Even rust..

8 April

 

 Momenteel zal er iets minder geüpdate worden op de site. We zijn druk bezig het jaarverslag 2008 af te ronden. We hopen dit met een week of twee af te hebben.

 

   

Brief NASF

Geachte heer De Veen,

Wij mochten van de Nederlands Hervormde Gemeente in Amsterdam West een gift van  550,= euro ontvangen, specifiek bestemd voor de stichting Zambia Child Foundation. Dit mede
naar aanleiding van onze berichtgeving in het Albert Schweitzer Magazine inzake een eerdere gift van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds aan uw stichting.
Onze penningmeester zal een dezer dagen deze mooie gift aan uw stichting overmaken.

mvrg
 
P.F.C. van der Hoeven
Voorzitter NASF

 

  Verrassing

1 April

 

Vandaag rolde deze brief in de bus van de voorzitter. Ook al is het wel 1 april, we gaan er zeker niet van uit dat dit een grapje is.

 

We willen de Nederlands Hervormde gemeente in Amsterdam West van harte bedanken voor deze gulle gift.

 

Daar deze gift mede naar aanleiding is van de berichtgeving door het NASF in hun tijdschrift, zullen we dit bedrag dan ook uitsluitend aanwenden voor het verder verbeteren van de gezondheidspost en de gezondheidszorg in de regio.

Maart

Donatie

30 maart

 

Tot onze blijde verrassing heeft Ilse van der Veen, welke gedetacheerd geweest is bij FloraHolland Aalsmeer, onze stichting een donatie van € 250 doen toekomen. We zijn haar daar erg dankbaar voor. We kunnen dit geld goed gebruiken om de projecten van dit jaar naar tevredenheid af te kunnen ronden.

 

Belastingaangifte

9 maart

 

De belastingdienst let dit jaar speciaal bij de aangifte op de aftrek van donaties. Maakt u zich geen zorgen want we zijn officieel erkend als ANBI. Dit houdt in dat alle giften aan onze stichting aftrekbaar zijn van de belasting.

 

Bankrekening

13 maart

 

Vandaag is eindelijk de rekening van de stichting in Zambia geopend. Dit had nogal wat voeten in aarde maar met wat geduld kom je er wel. De rekening loopt bij Zanaco (Zambia Commercial Bank). De Rabobank heeft 49% van de aandelen van deze bank en daarom hebben we speciaal voor deze bank gekozen.

 

Februari

Uitbreiding

9 Februari

 

Vandaag hebben we het bericht ontvangen dat het aantal kinderen is toegenomen met een. Een meisje voor groep 1 is door het lokale bestuur verkozen om binnen ons programma de opleiding aan onze basisschool te volgen.

 

Deze uitbreidingen zijn alleen mogelijk dank zij de hulp van onze donateurs. We willen iedereen die ons ondersteunt dan ook van harte bedanken.

 

   

Januari

Bankrekening

19 Januari

 

Het eerste bedrag is naar Zambia gestuurd om daar een rekening te openen. Dit gaat ons veel kosten schelen die we anders kwijt zijn aan Western Union. Bovendien kan er snel ingegrepen worden ter plekke mocht er extra geld ergens voor nodig zijn.

 

Een bijkomend voordeel is dat de koers van de Kwacha gunstig is waardoor we nu meer Zambiaans geld krijgen dan we in principe gepland hadden waardoor we meer met de donaties kunnen doen.

 

 

Een nieuw jaar

1 Januari

 

Langs deze weg willen we alle bezoekers van de website een voorspoedig en gezond 2009 toewensen. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Ondanks de recessie blijven wij positief want er zijn nog steeds veel meer mensen die het minder hebben dan wij.

 

We hebben veel plannen dit jaar. Mocht vorig jaar het jaar van de fondsenwerving en het voorbereiden van de projecten zijn, dit wordt het jaar van de uitvoering. In juni wordt een aanvang gemaakt met het bouwen van de dokterspost met klein keukentje bij 'onze' school. Ook zal er een schooltuin gerealiseerd gaan worden en als alles meezit zal er zelfs een huisje voor een zuster .

 

We houden u op de hoogte via onze site.

 

 

2008

December

De laatste loodjes

31 december

Ze zeggen wel eens dat de laatste loodjes het zwaarst wegen. Voor onze stichting waren de laatste weken van december erg positief. We willen hier met name dhr Thakoerdien en dhr Kaptein bedanken voor hun gulle donaties.

Namens de kinderen willen we jullie van harte bedanken.

November

De tweede doos.

25 November

Het verhaal van de tweede doos die we verstuurd hebben:

Deze doos is verstuurd via Nederland naar Ethiopië (en heeft daar een aantal weken gestaan) vanuit Ethiopië naar Kenia (en is ook daar een aantal weken gebleven)
uiteindelijk doorgestuurd naar Zambia (Lusaka) en van daaruit naar het postkantoor in Monze. Alle goederen zijn goed aangekomen. Er zaten vooral in deze doos sokken voor de kinderen in (die zeer op prijs worden gesteld door de kinderen, niet alleen vanwege de mooie felle kleuren, maar het regenseizoen is begonnen, met lagere temperaturen, en vooral in de nachten nogal fris) Deze sokken werden beschikbaar gesteld door een marktkoopman uit Hilversum.
Ook zaten er veel shirts in deze doos, die door de kinderen enthousiast werden ontvangen.

 

 

Archief 2007

Archief 2008