Lopende projecten

Op dit moment heeft de stichting een aantal lopende projecten. Deze projecten hangen allemaal met elkaar samen en hebben als doel de omstandigheden voor de gemeenschap en de school te verbeteren.

  Project Omschrijving Donor
Leslokalen/bieb De SPAR Nederland heeft contact met ons opgezocht. Na overleg over de diverse mogelijkheden hebben ze besloten om de bouw van twee leslokalen te ondersteunen.


In 2016 zijn we zover gekomen dat het overdragen van het gebouw aan de school in zicht komt. Op dit moment moet er nog glas in de raamsponningen komen, en we zoeken geld/sponsoring om de lokalen te kunnen schilderen. Hou vooral ook onze facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws en foto's.

SPAR
Quirima
Dokterspost De bouw is grotendeels af. Helaas is door de gestegen kosten van brandstof, transport en cement het budget overschreden waardoor de afronding nog op zich laat wachten. Verder zijn er door de Zambiaanse overheid naderhand extra eisen gesteld die op dit moment ook nog niet gefinancierd zijn.

Eind 2015 hebben we een bedrijf laten komen die een gat heeft geboord voor een watervoorziening. Zodra we meer geld gevonden hebben kunnen we een dompelpomp aanschaffen en een waterleiding en vat op hoogte aanleggen zodat er in het gebouw ook water aanwezig is.
 
Elektra
De kliniek en het huis voor de zuster moeten in de toekomst ook worden aangesloten op elektriciteit. Dit kunnen we doen vanuit de school, maar we moeten een omweg maken om bij de kliniek te komen. Hemelsbreed is het slechts een afstand van ongeveer 250 meter, maar omdat we onder andere om een voetbalveld moeten, is de afstand 425 meter. Hiervoor moeten we zelf elektrapalen kopen, draden, insolators een meterbox, lichtknopjes enz enz. De kosten zijn 3300 euro.
 
Waterpomp voor kliniek Onze 1e hulppost/kliniek moet onder andere nog toegang krijgen tot water. Wij willen een waterpomp plaatsen (zie voorbeeld) Een kliniek kan niet zonder een watervoorziening. Denk aan hygiŽne.

Eind 2015 heeft een bedrijf een put geslagen. Dit is gefinancierd door de stichting KOOK. Zodra we meer geld gevonden hebben kunnen we een dompelpomp aanschaffen en een waterleiding en vat op hoogte aanleggen zodat er in het gebouw ook water aanwezig is.

stichting KOOK
Keuken/eetzaal Dit waren voorheen 2 projecten maar op verzoek van het lokale bestuur en de overheid, zijn deze twee samengevoegd. Dit omdat vanwege de plannen tot uitbreiding van de school, de ruimte beperkt werd. In deze eetgelegenheid kunnen 80 kinderen tegelijkertijd eten. ProjectsNow
Schoollunch Wanneer de schoolkeuken klaar is, kan de eerste schoollunch worden geserveerd. Voor een dagelijkse maaltijd is nog geen sponsor gevonden maar we hebben er goede hoop op dat in ieder geval wekelijks er een maaltijd geserveerd kan worden.  
Schooltuin De schooltuin is in zicht. Dank zij een donatie van de SPAR gaan we hier snel handen en voeten aan geven. De schooltuin zal niet alleen groente verbouwen voor educatieve doeleinden maar het is ook de bedoeling dat er vruchtboompjes worden gekweekt. Verder is het de bedoeling dat de eigen schoolkeuken wordt bevoorraad.  
Schoolboeken Om de kinderen de mogelijkheid te geven om boeken te lezen heeft men gevraagd om een bibliotheek. Hiertoe wordt er een leesruimte gebouwd met een goed afsluitbare opslag van de leesboeken. Mambulu