Nadat ik in contact ben gekomen met deze stichting wil ik u aandacht vragen voor dit goede doel. Wellicht denkt u: “weer een goed doel”, maar toch, iedere hulp helpt en in dit geval de weeskinderen in Zambia hebben hier baat bij.
Het is belangrijk voor ieder kind om tenminste de basisschool af te maken maar in een land als Zambia is dat niet vanzelfsprekend. Vaak door omstandigheden moeten kinderen de school verlaten. 

Als een of beide ouders overlijden, het aantal geďnfecteerde mensen met HIV of Aids loopt in Afrikaanse landen zelfs op tot wel 30%, gaan de kinderen naar ooms, tantes, opa of oma en zo wordt dan een extended family gevormd. De (financiële) druk op zo’n samengesteld is gezin hoog. De keuze voor een maaltijd voor alle kinderen of schoolgeld/schoolkleding is dan makkelijk gemaakt. 

Ik wil u vragen om te overwegen of u juist deze stichting zou willen helpen? 50 wees- of half weeskinderen krijgen dan de mogelijkheid om tenminste de basisschool te volgen. U kunt maandelijks een bedrag doneren of eenmalig, maar ook een actie verzinnen voor de kinderen of voor een van de grotere projecten zoals de bouw van extra klaslokalen is mogelijk. Neem hiervoor contact op via het mailadres: info@zambia-child-foundation.nl


Mag ik u hartelijk danken hiervoor?

Tjalf Sparnaay, Hilversum

www.tjalfsparnaay.nl