Dokterspost

In 2010 is er, dankzij financiering van onder meer NASF, (Nederlands Albert Schweitzer Fonds) een dokterspost gebouwd. De uitvoering van dit project is volledig door de lokale bevolking gedaan onder leiding van het bestuur van de stichting ter plaatse.

Helaas is er gedurende de bouw een aanzienlijk bedrag gestolen door de lokale projectleider waardoor we de dokterspost niet volledig konden afronden. De post wordt op dit moment dan ook gebruikt voor vaccinaties en andere kleine en incidentele hulpverleningsactiviteiten. Om dit verder uit te breiden moeten er een aantal aanpassingen plaats vinden. Denk aan muren aansmeren, binnendeuren plaatsen. De meeste van deze aanpassingen zullen naar wij hopen spoedig gaan plaats vinden.

De dokterspost moet ook nog worden voorzien van ektriciteit. De afstand naar de transformator is rond de 300 meter en het is goedkoper om zelf de aansluiting te verzorgen dan om dit door het electriciteitsbedrijf te laten doen.

Naast elektra, moeten er ook nog toiletten en douches gebouwd worden . Daarvoor moet er eerst één of meerdere putten gegraven worden omdat er geen riolering is. Ook hierbij zal de lokale gemeenschap helpen. Buiten dat we hiermee kosten besparen creëert het ook betrokkenheid.